T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / AKÇAKALE - Ohali Ortaokulu

Ohali Ortaokulu

Telefon
05456104970
Belgegeçer
0
WEB
https://ohaliortaokulu.meb.k12.tr
Adres
OHALİ MAH. OHALİ KÜME EVLERİ OHALI ILK OKULU BLOK NO 338 AKÇAKALE / ŞANLIURFA
Vizyon
ÇALIŞANLARIN GÖREVLERİNİ İYİ YAPMANIN HUZURUNU DUYDUĞU,HİZMETİ ALAN ÖĞRENCİLER VE TOPLUMSAL ÇEVRENİN SAYGINLIĞINI KAZANMIŞ, ÇALIŞMA ORTAMI,ÖĞRENCİ BAŞARISI VE DAVRANIŞLARI İLE ÇEVRESİNDE ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR ORTAOKULU OKULU OLMAK
Misyon
İLKÖĞRETİM PROGRAMINDA TESPİT EDİLMİŞ AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA ÖĞRENCİLERİMİZE ; A)KİŞİSEL AÇIDAN : 1.İLGİ,İSTİDAT VE KABİLİYETLERİ YÖNÜNDE YETİŞTİREREK, GELECEK HAYAT VE ÜST ÖĞRENİME HAZIRLAMAK. 2.TÜRKÇEYİ DOĞRU KULLANMA, TÜM DERS VE PROGRAMLARDA BELİRLENEN HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA TEMEL BİLGİ VE BECERİLER KAZANDIRMAK. 3.TÜM ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENMESİNİ SAĞLAMAK, EĞİTİMİN BİR İHTİYAÇ OLDUĞUNA İNANAN VE KENDİNİ GELİŞTİRME İSTEĞİ DUYAN , DOĞRU DÜŞÜNEBİLEN ,BİLGİLİ, BECERİLİ, KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE FIRSAT TANIMAK. B) TOPLUMSAL AÇIDAN : 1. ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA , T.C.ANAYASASINA VE DEMOKRASİNİN İLKELERİNE UYGUN OLARAK, HAK VE SORUMLULUKLARINI BİLEN , MİLLİ,TOPLUMSAL DEĞERLERE SAHİP , ÜLKESİNİ, MİLLETİNİ,BAYRAĞINI SEVEN YURTTAŞ OLMA BİLİNCİ KAZANDIRMAK C) İNSAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN : 1.BAŞKALARI İLE İYİ İLİŞKİLER KURABİLEN , İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞABİLEN, ÇEVRESİNE UYUM SAĞLAYABİLEN, İYİ,MUTLU, VE HOŞGÖRÜ SAHİBİ İNSANLAR OLARAK YETİŞTİRMEKTİR..
Başarılar
1- Türkiye insan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TIHEK), tarafindan l0 Aralık İnsan Hakları günü münasebeti ile yapılan İnsan Hakları, temalı resim yarışmasında Ohali Ortaokulu öğrencimiz Elimar Nur BORA il birincisi seçildi. 2- TÜBİTAK 4006 programı ile çeşitli projelerin yapılması. 3- Okullar arası yapılan bilgi yarışmalarında dereceler.
Öğretmen :10
Öğrenci :183
Derslik :8
Kütüphane Kitap Sayısı :1001
Öğretim Şekli :İkili
Saatler
07.10-12.50
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Yok
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
Servis imkanı vardır. ( Okulumuza ulaşım öğretmen servisi ile gerçekleşmektedir )
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Ohali 2000 civarında nüfusa sahip olup, pamuk ve mısır işçiliği ile uğraşan bir köydür. Misafirperver ve sıcakkanlı insanları, gelen herkesi zengin kültürleriyle ağırlamaya hazırdır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
ilçeye uzaklık 37 km il merkezine uzaklık 90 km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Sınıflar arası futbol ve voleybol turnuvaları düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde TÜBİTAK 4006 kapsamında bilim fuarımız düzenlendi.
Proje Çalışmaları
Yazdır